Bine ai venit!

Cu peste 8 ani de experiență la nivel de consiliu de administrație, peste 19 ani de experiență profesională dobândită în companii performante (Coca Cola HBC, PwC, Provident Financial) unde a lucrat în managementul vânzărilor, în roluri de dezvoltare a organizației și oamenilor, precum și în roluri legate de resursele umane și la nivel de consiliu de administrație.

Csaba a fost președinte al Asociației de Resurse Umane din România HR Club timp de peste șase ani.

 

Csaba a absolvit Universitatea Tehnică din Cluj fiind licențiat în inginerie electrotehnică, a urmat mai multe programe de dezvoltare la mari școli de afaceri (IMD, INSEAD) și a obținut acreditări în mai multe domenii (inclusiv vânzări, coaching, managementul performanței, puterea pozitivă și influența, MBTI, managementul schimbării, facilitare, dezvoltarea organizațională, instruirea formatorului).

Cariera profesională și misiunile majore includ:

Experienta:

Consultant Senior și formator (2016 – prezent)

Formator certificat pentru Programul putere pozitivă și influență și consultant senior pentru mai multe companii naționale și multinaționale, pe care le susține în ceea ce privește personalul, dezvoltarea organizațională și intervențiile de urgență.

Membru al Consiliului de administrație și director de resurse umane pentru România și Bulgaria (2009 – 2015)

Cu responsabilități globale pentru creșterea liniei superioare și de bază, cu responsabilități funcționale pentru proiectarea și executarea strategiilor de organizare a personalului și organizației.

Manager Senior la PricewaterhouseCoopers PwC (2008 – 2009)

Responsabil pentru linia de afaceri a capitalului uman, deservind și consultând companii din diferite sectoare industriale.

Rol la nivel de grup – lider al fluxului de lucru la Coca Cola HBC (2006 – 2008)

Rol la nivel de grup cu responsabilități pentru proiectarea și implementarea proceselor de vânzări pe teren pentru 28 de țări din cadrul Grupului. Cu responsabilități extinse privind proiectarea generală a procesului și managementul schimbărilor.

Manager de Resurse Umane pentru România și Moldova și mai multe roluri manageriale superioare în cadrul funcției de Resurse Umane (Manager de dezvoltare organizațională, Manager pentru formare și dezvoltare, Manager de performanță la Coca Cola HBC (2001 – 2006)

Ca parte a echipei de conducere a resurselor umane, a dobândit o experiență practică atât la nivel strategic, cât și la nivel de execuție, acoperind toate aspectele legate de gestionarea resurselor umane (atragere, recompensare, relații cu angajații, proiectare/dezvoltare organizațională, formare/dezvoltare, managementul personalului și al schimbărilor)

Roluri în dezvoltarea afacerilor, de manager de vânzări și de manager pentru formare în vânzări la Coca Cola HBC (1996 – 2001)

De a deveni un furnizor de soluții simple și de impact pentru companii.
Lucrul cu clienții pentru a le îndeplini obiectivele și pentru a adăuga valoare în permanență.
Pasiune - Profesionalism - Adaugare de valoare